Book an appointment with Matthieu S using Setmore

Contact Info

Nele Van Cleemput


Boek hier uw afspraak:

Book an appointment with Matthieu S using Setmore

Noot:

Tijdens een sessie neem ik uiteraard de telefoon niet op. De sessie vergt immers mijn volledige focus en het opnemen van de telefoon zou zeer storend werken. Spreek dus een bericht in zodat ik je kan terugbellen.


Nieuwsbrief

Ik geef 5x/jaar een korte nieuwsbrief uit waarin ik enkele bevindingen, nieuwe ontwikkelingen of wetenswaardigheden uit de wereld van de voetreflexologie aan bod laat komen. Vlot en toegankelijk geschreven, ook voor wie weinig tijd heeft!

Heb je interesse in de nieuwsbrief, stuur dan kort een berichtje naar info@caminosan.be.

Over mezelf

Ik heb een master in Romaanse talen maar was al op zeer jonge leeftijd geboeid door alles wat gezondheid en natuurlijke voeding aanbelangt. In 2001 volgde ik de vierjarige opleiding tot gezondheidsconsulente. Algemene vakken als anatomie, pathologie, medische basiskennis, inzicht in natuurlijke therapieën enz. kwamen daarbij aan bod. Binnen dit pakket boeide reflexologie me zo sterk dat ik er absoluut een specialisatie wilde van maken en cursussen ging volgen in binnen- en buitenland.

Vol vertrouwen startte ik in 2012 de gezondheidspraktijk op. Na een langere tijd actief te zijn geweest in de commerciële sector was dit een compleet nieuw en onontgonnen terrein voor mij. Simpel was dat niet, zonder doorverwijzing, zonder bekendheid,… maar al heel snel kon ik met de eerste mensen aan de slag. Hun ervaringen logen niet. Ik kreeg heel wat positieve feedback. De basis was gelegd. Ik ging me verder specialiseren en ontdekte zo vele nieuwe invalshoeken.

Image

De laatste jaren krijg ik o.a. doorverwijzingen via enkele artsen, pyschologen. Ik mag best trots zijn op de solide praktijk die er vandaag staat.

90% van de mensen die hier reflexologie laat toepassen komt maandelijks voor een preventieve beurt, precies omdat dit voor hen het beste werkt. Maandelijks een moment me-time inplannen met bovendien weldadige effecten op langere termijn blijkt voor velen een lonende investering. En dit stemt me blij, net omdat het mijn inziens heel belangrijk is in te zetten op preventie. Het zou mooi zijn mocht de gezondheidszorg in het algemeen van preventie een meer fundamentele pijler kunnen maken.

Samenvattend, ik ben heel blij dit vak in zijn vele facetten te kunnen exploreren. Ik mag stellen dat reflexologie van grote waarde is en overal en altijd goed toepasbaar is. Neemt niet weg dat ik daarnaast inzichten uit verschillende disciplines combineer, afhankelijk van de behoeften van de cliënt. Zoals ik evalueer als mens en binnen de job, zo is ook mijn cliënteel en zo openen er zich steeds nieuwe poorten.

Vanwaar de passie voor het vak?

Wat maakt reflexologie elke dag weer zo boeiend voor mij?

 • Het werken met mensen, en niet met de ziekte an sich
 • De totaliteit zien of ernaartoe werken
 • De positieve resultaten
 • Tijd kunnen en mogen maken voor de cliënten
 • De vertrouwensrelatie die in zeer korte tijd mag ontstaan
 • De mooie contacten
 • Het scannen, evalueren en harmoniseren van verstoorde zones in de voet en en aldus in het lichaam
 • De eenvoud van de methode
 • De nauwkeurigheid en efficiëntie van de methode
 • De absolute werkzaamheid

 • Kortom : doelgericht met jou aantoonbare resultaten boeken en een bijdrage kunnen leveren aan je algemeen “wellbeing and wellfeeling”.

  img

  Gevolgde opleidingen

  Voetreflexologie basis- en gevorderenopleiding - NVBR

  Postgraduaat integrale voetreflexologie - Levensschool Tongerlo

  Zwangerschapsreflexologie - erkende opleiding te Eindhoven

  Seminarie “Begrijpen” – Tony Porter

  ADHD/Dyslexie & Voetreflex – Marga Van Erp (Eindhoven)

  Verbindende en geweldloze communicatie – Hedwig Berghmans

  Sarafijn Coaching

  Reflexologie en Aromatherapie

  Handreflexologie - OWC (Els Van Daele)

  Natuurlijke voedingsleer - Levensschool Tongerlo

  Consulente in Gezonde Leefgewoonten - Syntra Aalst

  Finse hut

  Soms laat ik een sessie doorgaan in de Finse Kota, ook wel Laplandhut genoemd.

  Deze hut kan gehuurd worden voor bepaalde activiteiten, die aansluiten bij de sfeer van de hut en waarbij het welbevinden centraal staat. Ideaal voor een bijeenkomst met de boekenclub, een relaxatiesessie, therapeutische gesprekken, meditatie, een persoonlijk stiltemoment,... Neem hiervoor gerust contact op.

  Image